Skip to main content

GÅRDEN I PROVENCE

 

Vi bor, repeterar och tränar på en gård mitt bland Provences gröna kullar, cirka en och en halv timme både från Nice och Marseille. Gården Domaine Hemmitage ligger utanför Salernes, mellan byarna Cotignac och Tourtour. Den är i bruk, de gör egen olivolja och eget rosévin, men tar också emot gäster och håller målarkurser. Det är vackert och charmigt, men inte elegant!

Vi äter frukost och middag på gården, utom en dag då vi äter gemensam lunch inne i  byn. Ägaren arrangerar rundvandring i vinodlingen och rosévinsprovning med tapas på måndagkvällen.

Gården har en egen liten pool, fin boulebana och volleybollplan. På gångavstånd ligger en flod där man också kan bada. Det finns också cyklar.

RUMMEN

Rummen är fördelade över sju lägenheter som alla har eget kök, badrum och vardagsrum och/eller terrass. I varje lägenhet bor tre till sex personer, i dubbel-, twin- och fyrbäddsrum. Det finns inga enkelrum utan man bokar i så fall ett eget dubbelrum. I alla lägenheter finns TV och wifi.

Incheckning görs kl 15-17 på ankomstdagen 2 juli, sedan har vi repetition/träning och middag. Utcheckning är efter frukost, senast kl 11 på avresedagen 8 juli.

Maten

Vi äter frukost och oftast gemensam middag på gården. Det är en buffé med genuin och rustik sydfransk husmanskost med lokala grönsaker, ostar och frukter och en eller två kvällar blir det barbeque. Vinet är naturligtvis också lokalt. En av dagarna ingår istället gemensam lunch inne i byn. Frukosten är fransk med baguette och marmelader med viss förstärkning! Det går att beställa helt vegetarisk kost om man föredrar det, eller vegetariskt plus fisk. OBS: Utöver det lagar köket inte specialkost! Det går alltså INTE att få veganskt, glutenfritt eller laktosfritt alternativ. Däremot har alla tillgång till kök (som delas av 3-6 personer) där du kan ordna egen lunch och förvara dina egna specialvaror som du självklart får ta med till bords.

Omgivningarna

Gården ligger helt ostört mitt på landet och den närmaste byn är ca 3 km bort. Där finns det mesta man behöver, som välsorterad livsmedelsaffär, apotek, bankomat, bageri, kaféer, crêperie och flera restauranger. En dag i veckan är det marknad. Det går att låna cykel på gården och ta sig runt bland Provences kullar, eller till en magnifik badplats vid floden några kilometer bort.