Skip to main content

TVÅ PARALLELLA KURSER 2-8 JULI 2023

Även sommaren 2023 erbjuder vi MåBravecka. I år tränar vi på och runt den gård där vi bor, med ett varierat träningsprogram där du förstås väljer vad och hur intensivt du vill träna. Vi kör igång direkt på ankomstsöndagens eftermiddag med Soma Move, på morgnarna är det yogainspirerad Body Balance, vissa dagar promenerar vi eller åker till en by för rundvandring. Vi besöker floden där man kan vandra och simma vid en otroligt fin badplats. Vi undviker träningspass de varmaste timmarna så då finns till exempel tid för sol och bad i gårdens lilla pool. Sent på eftermiddagen har vi intensiv Soma move – rätt tuff träning grundad på teorin om att använda kroppen som helhet för att bli stark, smidig och skadefri.

Mitt i veckan gör vi heldagsutflykt till den dramatiskt vackra flodkanjonen och ravinen Gorges de Verdon, med möjlighet till vandring, sol och simning och att hyra båt. På kvällarna ordnar vi bouleturnering och kanske volleyboll eller besöker byns caféer. Vi har en mycket liten grupp, max 8 personer, så att du får den uppmärksamhet du behöver av ledaren för att träna på bästa sätt.

Ledare är Malin Larsdotter, med många års erfarenhet av gruppträning. Hon anpassar alltid nivån efter deltagarnas förutsättningar.

KÖR & VOKALENSEMBLE 2023

Under vår sångvecka 2-8 juli sjunger vi vokalensembler och kammarkör.

Vi  repeterar varje förmiddag och eftermiddag men med en ordentlig siesta och tid för annat också, som bad i poolen. Vi sjunger blandad repertoar, med musik av J S Bach, Francis Poulenc, Edward Elgar, Anna Cederberg-Orreteg, Arvo Pärt med flera. Kören och ensemblerna har offentligt genrep/konsert i kyrkan högst upp i Tourtour på torsdagkvällen och konsert sista kvällen i en vacker gammal kyrka i den närmaste byn Salernes.

Vi tar in 20 sångare. Du som deltar är van korist, säker notläsare och trygg med att kunna hålla din egen stämma i en liten ensemble och att få feed-back inför gruppen. Vi är noga med balans mellan stämmorna och att få så jämn nivå i grupperna som möjligt!

Du får repertoarlistan några månader i förväg så att du hinner beställa (från Gehrmans) och studera in noterna. Det blir mer givande för alla inblandade, inte minst dig själv förstås, om du kan din stämma när vi sammanstrålar. Så kan vi ägna oss åt samsjungning, interpretation och teknisk finslipning på plats. Vi repeterar i en sal på gården,  i konstnärsateljén samt i konsertkyrkan 3,5 km bort.

KONSERT

KÖR & ENSEMBLER  har konserter torsdag 6 juli och fredag 7 juli

Efter slutkonserten har vi gemensam middag och fest på gården

Dagsprogram 

  • (morgonträning – du får gärna ansluta till MåBragruppen)
  • 08.30-09.30 frukost
  • 10-13 uppsjungning med Marcus och repetition i kyrkan i Salernes
  • 13-16 lunch och siesta (dvs ganska tyst)
  • 16-19 repetitioner, mest vokalensemble
  • 19.30 /20 middag

På kvällarna spelar vi boule, eller volleyboll, tar ett kvällsdopp, ett glas rosé i trädgården eller besöker byns serveringar. På måndagkvällen håller vår värd i en rosévinsprovning för alla intresserade. (Den ligger utanför vår kurs.)